•  

Autor Wątek: Szkodliwe substancje dodawane do jedzenia - na co uważać  (Przeczytany 2443 razy)

Offline lenaa89

  • Tea Spoon
  • *
  • Wiadomości: 3
Odp: Szkodliwe substancje dodawane do jedzenia - na co uważać
« Odpowiedź #30 dnia: 30 Sty 2018, 14:12:55 »
Bardzo szkodliwy na pewno jest syrop glukozowo-fruktozowy dodawany do większości soków, bo jest o wiele tańszy niz cukier i jest w postaci płynu. Na ten produkt mówi się syrop chorób. Dodawany jest nawet do ryb konserwowych i alkoholi.Trzeba też uważać przy kupnie zdrowych i 'ekologicznych' produktów, np. soku brzozowego. W niektórych sokach nawet tam jest umieszczany
Samotnym jest się tylko wtedy, gdy ma się na to czas.
Janusz Leon Wiśniewski ? Samotność w Sieci

Offline Natta99

  • Tea Spoon
  • *
  • Wiadomości: 4
Odp: Szkodliwe substancje dodawane do jedzenia - na co uważać
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Mar 2018, 14:49:25 »
no ten syrop jest jeszcze bardziej szkodliwy niż cukier..
W profilu zawarty był link kryptoreklamy, który został usunięty. Zachęcamy do dalszego korzystania z forum, zgodnie z regulaminem :* Moderacja